Summer DarknessHigh-key met zwarte achtergrond: dat staat nooit in de boekjes. Toch is het essentieel dat je de details van de jurk goed hebt...en dan Low-key. Je hebt meestal niets te kiezen wat het juist zo de moeite waard maakt. Burn-out van het haar is een klein offer.

Let goed op details, zoals deze creatieve make-up, zodat je meer variatie in je foto's krijgt. De speelruimte is al zo beperkt.Trek gerust de aandacht van het model...
...maar maak het niet te lang, dus eerst instellen en dan pas lokken

Deze foto is opzettelijk strak gekaderd zodat je meer naar alle kleine details gaat kijkenLet ondertussen ook op het publiekHet is een performance dus je moet klaar zijn om de momenten vast te leggen. Maak proefopnames voor de sessie begint zodat de instelling van je camera(s) klopt.

Je bent niet alleen dus zorg dat je op tijd bent om je plek te claimen. Als je lang bent hoef je niet vooraan te staan wat meer bewegingsvrijheid geeft. Kies eventueel positie achter een kleiner iemand. Dan kunnen jullie beide vrij fotograferen. (en dat werkt andersom ook als je klein bent; maak afspraken)De meeste fotografen proberen de omgeving weg te werken, maar je kunt er ook gebruik van maken.


terug naar thema's